Prosztatarák MRI, Prosztata MR - MRI időpontok Magyarországon


Hatalmas előrelépést jelenthet a multiparametrikus - több paraméterre kiterjedő - MRI-vizsgálat a prosztatarák pontosabb felismerésében - állítják brit szakemberek, akik szerint a módszer csaknem kétszer annyi rosszindulatú daganat felismerését teszi lehetővé.

prosztatarák MRI hagyományos parazita tabletták

A prosztatarák a leggyakoribb daganattípus a brit férfiak körében, a jelenlegi szűrési eljárások azonban korántsem tökéletesek - írja a BBC News. Amennyiben a vérvizsgálat magas PSA - prosztata specifikus antigén - szintet mutat, ami a betegség prosztatarák MRI utalhat, a szakemberek prosztata biopsziát végeznek a tumor igazolására.

prosztatarák MRI a hpv vírus rákot okozhat

A biopszia során azonban véletlenszerűen vesznek mintákat a prosztata adott régióiból, vagyis előfordulhat, hogy nem veszik észre a daganatot, nem észlelik, hogy az rosszindulatú, vagy olyan mellékhatások jelentkeznek, mint a vérzés, komoly fertőzés vagy merevedési zavarok. A mostani vizsgálat tizenegy nagy-britanniai kórház bevonásával készült.

prosztatarák MRI A férgek fertőzőek

Az intézményekben multiparametrikus MRI-vizsgálatot hajtottak végre azokon a férfiakon, akiknek magas volt a PSA-szintje. A The Lancet című folyóiratban közölt eredmények szerint az MRI-vizsgálatnak köszönhetően a részt vevő férfi 27 százalékánál egyáltalán nem volt szükség biopsziára.

prosztatarák MRI imikimod kenőcs papillómákhoz

A rosszindulatú daganatok felismerésében 93 százalékos hatékonysággal működött az MRI-vizsgálat eredményeire épülő célzott, és mindössze 48 százalékos hatékonysággal a véletlenszerűen végzett biopszia.

A tanulmányt a brit Medical Research Council klinikai vizsgálatokért felelős egysége által vezette.

prosztatarák MRI szemölcs gyalog fekete folt