Orrszarvú baba. Baba orrszarvú az állatkert új sztárja | TEOL


papilloma vakcina vírus malchi roma tabletták férgek és férgek ellen

Döbbenetes felvétel: szülés élőben a nyíregyházi állatparkban - kuruczporta. Így ismerkedik a külső kifutóval Nyíregyházi Állatparkban született indiai páncélos orrszarvú A bikaborjú természetes fogantatással, tizenhat hónapnyi vemhesség után jött világra szeptember án.

A rendkívül veszélyeztetett állatfajnak hetvenhárom egyede él az európai állatkertekben, a nyíregyházi borjú negyedik utód a kontinensen az idén - mondta Gajdos László, az állatpark igazgatója.

kerek csíra a bőrön szemölcsök a felső ajkán

Az indiai orrszarvú születése kis orrszarvú baba szenzációnak számít, mivel természetes úton, zárt tartási körülmények között rendkívül nehezen szaporodnak. Magyarországon eddig csak a faj afrikai példánya ellett borjút, aki mesterséges megtermékenyítéssel fogant orrszarvú baba. A park nyolc éve próbálja szaporítani az indiai rinocéroszait, de eddig nem jártak sikerrel.

papilloma condyloma dysplasia vérszegénység és az idősek

A vemhesség során kamerarendszert szereltek fel a speciálisan kialakított baba-mama bokszban, melynek segítségével a születés pillanatát is sikerült megörökíteni. A kis rinocérosz mindennapjait és gyarapodását születése óta figyelemmel kísérik a park szakemberei. A borjú hatvan kilogrammos súllyal született, a naponta elfogyasztott húsz-harminc liter anyatej hatására naponta egy-két kilogrammot gyarapszik.

nemi szemölcsök férfiaknál és nőknél regeneratív méregtelenítés

Három-hat hónaposan már elkezd szilárd takarmányt fogyasztani, ám hónapos koráig még anyatejjel is fog táplálkozni. A borjú várhatóan két évig az anyjával marad, ezután az Európai Fajmegmentési Program más állatkertbe helyezi át. A kis indiai orrszarvút szerdától nézhetik meg a látogatók a Nyíregyházi Állatpark Zöld Piramisának nagytermében.

laporan practicum platyhelminthes planaria a hpv vírus az

Az indiai orrszarvú a Földön élő öt orrszarvúfaj egyike és a legnagyobb méretű ázsiai orrszarvúfaj. Testtömege kilogramm közötti, latin neve, a Orrszarvú baba unicornis elárulja, hogy egyetlen tülke van, melyet a hím és a nőstény egyaránt visel.

condyloma kód helmintox 250mg vartojimas

A kettő-öt centiméter vastag, barnásszürke bőre gazdagon redőzött, melynek hatására megjelenése a középkori lovagok páncélzatára emlékeztet, ezért nevezik a fajt páncélos orrszarvúnak. Olvassa el is.