Emlőrák típusok


A mellráknak 11 genetikailag különböző altípusa van, és ezek mindegyikének más a lefolyása, valamint a kezelés utáni kiújulásának kockázata.

emlőrák típusok immunválasz a protozoon parazitákra

Ez, a nők számára fontos információ derült ki egy Nature című tudományos folyóiratban publikált, új tanulmányból. A mellrák nem egyetlen betegség - A mellrák kezelése jelentősen fejlődött az elmúlt években, ám sajnálatos módon a nők egy részénél az emlőrák visszatér, és továbbterjed, gyógyíthatatlanná válva - mondta Carlos Caldas, a brit rákkutató közhasznú szervezet, a Cancer Research UK cambridge-i intézetének professzora.

A brit szakemberek a kaliforniai Stanford Egyetemen dolgozó kollégáikkal együttműködve tanulmányozták a genetikai eltéréseket csaknem kétezer nő melldaganatában.

emlőrák típusok féreghajtó gyógyszer egy személy számára tabletta

Az alanyokat húsz éven át nyomonkövették, hogy megnézzék, kiújult-e náluk a rák, vagy sem - olvasható a forbes. Az adatok alapján kidolgoztak egy módot, melynek segítségével a jövőben sokkal pontosabban meg lehet majd mondani, emlőrák típusok mely pácienseknél magas a kockázata a rák későbbi kiújulásának.

Az eredmények emellett a rákkezelés új, sokkal személyre szabottabb módjait segítenek felfedezni. Emlődaganatokból vett minták DNS-elemzésével a kutatócsoport már korábban megállapította, hogy a mellráknak valójában 11 különböző altípusa van.

emlőrák típusok giardia fejfájás