Bőrrák csecsemőknél. Mik a melanóma első jelei? - EgészségKalauz


bőrrák csecsemőknél rektális rák megelőzése

A kisbabák túlzott napoztatása később bőrrák kialakulásához vezethet A kisbabák túlzott napoztatása később bőrrák kialakulásához vezethet A túlzott napozás mindenki számára rossz, de különösen veszélyes a kisbabák esetében, hiszen az ő érzékeny bőrük még nem fejlesztett ki elég természetes védőréteget, amely ellen tud állni az bőrrák csecsemőknél nyári napsugaraknak.

Az UV sugárzás elnyomhatja a humán immunrendszert és károsíthatja a bőrsejteket, ez pedig olyan folyamat, amely a babáknál jóval gyorsabban következik be, mint a felnőttek esetében. Annak ellenére, hogy kevés számú klinikai vizsgálat foglalkozott eddig specifikusan a babák bőrével és a babák napoztatásával, a kutatók nagyon is tisztában vannak vele, hogy a fiatal bőr bőrvédő pigmentjének, a melaninnek a szintje alacsonyabb, bőrrák csecsemőknél az idősebb embereké, és a külső bőrréteg is vékonyabb, így az UV sugarak sokkal könnyebben érik el a melanin termelő sejteket, melyeket melanocitáknak nevezünk.

bőrrák csecsemőknél hpv mit kell tenni

Robin Gehris, a Pittsburgh-i Gyermekkórház vezető gyermek bőrgyógyásza. A csecsemők bőre sokkal jobban ki lehet téve a napkárosodásnak, mint azt korábban gondoltuk, és ez később a melanoma és más ráktípusok kockázata szempontjából fontos lehet. A bőrrák aránya — beleértve a melanomát, a leggyorsabban áttétet adó és ezért a leghalálosabb típust is — világszerte emelkedni látszik. Egy amerikai kutatás azt vetíti előre, hogy minden 33, jelenleg még kisbaba bőrrák csecsemőknél lévő gyermek közül egynél életük a szervezet vagy paraziták méregtelenítése bőrrák csecsemőknél fog fejlődni a melanoma, szemben az Az ennél idősebb babák esetében a szervezet azt javasolja, hogy a szülők napvédő ruhába — egész testet fedő, könnyű, szellős öltözék - öltöztessék a gyermekeket, tegyenek sapkát is a fejükre, és kenjenek a gyermekek minden, napnak kitett szabad bőrfelületére napvédőkrémet, továbbá, minimalizálják a babák napközbeni, túl erős napnak való kitettségét általában délelőtt 11 órától délután 15 óráig.

Mik a melanóma első jelei?

Nagyon fontos, hogy a szülők odafigyeljenek, hogy a gyermekeket még a véletlen napkárosodástól is megóvják! Inkább arról van szó, hogy elfeledkezünk az autózás és a bevásárlás közbeni napnak való kitettségről, és az ugyanúgy számít, mint a rekreációs tevékenység közbeni napozás.

A nem áttetsző naptejeknek, amelyek nem tűnnek el azonnal a bőrben, megvan az az előnyük, hogy láthatóak, így a szülők tudomással bírnak arról, hogy gyermekeik bőre éppen védve van. Vegyék a szülők ezt a szakorvosi véleményt komolyan!

bőrrák csecsemőknél férgek a gyermekeknél hogyan hozzák

Címkék: napozás, kisbaba, melanóma, bőrrák, védőréteg, UV-sugárzás, napsugárzás.